Denne testen er hentet fra en ungdomsskolebok, men det betyr ikke at den er enkel. Spørsmålene dekker alt fra maktfordelingsprinsippet til hvordan vi kan påvirke myndighetene. Det er totalt 12 spørsmål og tilsammen gir de et godt innblikk i hvordan den norske demokratiske modellen fungerer.

Spørsmålene er en grei blanding av enkle og vanskeligere spørsmål. Voksne kan måtte tenke seg om både to og tre ganger, spesielt hvis dere gjør det til en konkurranse. Bruk en stoppeklokke og se hvem som svarer raskest.  Perfekt for å øve til en prøve om emnet eller for en vennlig konkurranse mellom voksne og ungdommer. Hvem får flest rette svar?

Velg det svaret du tror er riktig, merk at noen ganger er det flere alternativer, og gå videre. Du vil få opp om svaret er korrekt eller ikke. Skal du gjøre det raskt, bare klikk deg videre. Du kan velge å prøve å svare på akkurat det spørsmålet igjen eller gå videre. Uansett vil du få en oppsummering etter at du har svart på alle spørsmålene. Denne kan du skrive ut, få fasiten eller du kan velge å ta testen igjen.